Zomermarkt 19 juni
16 juni 2016
 
De twee extra zomermarkten welke gepland stonden in juni konden wegens omstandigheden niet doorgaan. Enthousiaste dorpelingen hebben voor zondag 19 juni toch een markt kunnen organiseren. Wij ontvingen onderstaande tekst ter promotie.
 
Zomermarkt Orvelte
Zondag 19 juni a.s.10.00-17.00 uur 
Brink Orvelte
gratis toegang

Sfeervolle landelijke markt in hartje Orvelte. Zo’n 40 smaakvol ingerichte stands met een gevarieerd aanbod. Brocante, curiosa, boerenkazen, wijnen, likeuren, schapenvachten, huis en tuindecoratie, buitenkook producten, imkerij met honing producten, vintage kleding, streekproducten, kindermode, meelproducten, bijzondere vaste tuinplanten, handbeschilderde tekstborden en schilderijen, sieraden, warme stroopwafels, broden ambachtelijk gebakken, jammen, vers gerookte zalm, vogelhuisjes, nostalgische decoratie, nostalgische ijskar…
Alle winkels, horeca en attracties geopend in Orvelte.

Graag tot zondag in ons mooie Orvelte!


*****
 
Overlijden Geert Marissen
7 juni 2016

Tot ons kwam het trieste bericht dat onze betrokken dorpsgenoot Geert Marissen op zaterdagochtend 4 juni 2016 op 77 jarige leeftijd is overleden. Uit waardering plaatsen wij het bericht van 22 december 2015 weer bovenaan deze pagina. Wij wensen Albertje en verdere familie sterkte met de verwerking van dit verlies.
 

22 december 2015
 
Afbeelding invoegenAfgelopen zaterdag vierden Geert en Albertje Marissen samen met familie en kennissen hun 50-jarig huwelijk bij café Hegen in Wezup. Ze zijn op 17 december 1965 getrouwd nadat ze zo’n 5 jaar eerder elkaar hadden ontmoet tijdens het dansen bij café Boer in Westerbork. Café Boer stond tussen het huidige Diggels (voorheen Slomp) en de kerk.
Geert is één van de weinige geboren Orvelters, die nog steeds in Orvelte woonachtig is. Aan de Ellertsweg (nu familie Brouwer) is hij geboren (15/12/1938) in een gezin van 10 kinderen. Albertje (21/1/43) is geboren in Westerbork in een gezin van 4 kinderen. 
Reeds in 1962 is Geert verhuisd naar het Oranjekanaal nummer 57. Dit was de woning van de hoofdmeester, die in de naastgelegen school les gaf. In dat jaar is de school opgeheven en de meeste kinderen gingen daarna naar de nieuwe school aan de Schoolstraat in Orvelte.
 
Geert had in de eerste periode na zijn trouwen ondermeer een melkrit. Hij bracht dagelijks melk van de Coehoorn en het Oranjekanaal naar de melkfabriek in Westerbork. Langzamerhand ontstond daarnaast het loonbedrijf waarin hij samen met Albertje de kost verdiende. Geert in het veld en Albertje de huishouding, telefoon en administratie. De laatste jaren doen ze het wat rustiger aan.
 
Anekdote:
Samen met Anton Oosterhuis (voormalige smit in Orvelte) wilde Geert in de jaren ’70 hun pootmachine vergroten. De 4-rijige machine moest worden omgebouwd naar een 6-rijige. Dan konden ze meer hectare’s aardappels poten in minder tijd. Na een aantal dagen las- en knutselwerk hadden ze er een mooie machine van gemaakt. Om de machine te testen gingen ze er op uit. Totdat ze voor de Orvelterbrug stonden en er achter kwamen dat de machine te breed was, of de brug te smal…
Daarna hebben ze nog geruime tijd ver moeten omrijden om op de diverse landerijen te komen.
 
Op de foto poseren Geert en Albertje voor de boog die gemaakt is door "de Kanaolrakkers"
 
***** 

Koperdieven actief
3 juni 2016

Van Irma Smegen ontvingen wij het bericht dat er koperdieven actief zijn in Orvelte.  Van hun boerderij aan de Flintenweg is kort geleden een stuk van de bliksemafleider gestolen. 
Wees allen alert!
 
*****

Te koop staande woningen 
15 mei 2016
 
Links onder op deze pagina staat doorlopend een link naar de Funda-pagina met daarop de te koop staande woningen in Orvelte. Onlangs is hier de boerderij aan de Schapendrift nummer 1 toegevoegd.
 
*****

Workshop verdacht gedrag
15 mei 2016
 
Van de gemeente ontvingen wij een uitnodiging voor een workshop in verband met woninginbraken.
Klik hier voor het volledige document.
 
*****

Vooraankondiging barbecue
10 mei 2016
 
Alvast voor in de agenda: 16 juli 2016 Dorpsbarbecue
Uitgebreide informatie volgt t.z.t.
 
***** 

Start blokgooiseizoen zaterdag 30 april
28 april 2016
 
Komende zaterdag 30 april start het blokgooiseizoen 2016. Via deze link vindt u alle informatie over het blokgooien, inclusief spelregels.
Nieuwe deelnemers worden van harte uitgenodigd!
 
*****

Albert Hilbrands 50 jaar
28 april 2016
 
Vandaag bereikte Albert Hilbrands de leeftijd van 50 jaar. Bij de woning en zorgboerderij van de familie Hilbrands aan de Flintenweg hadden familieleden een mooie pop gebouwd!

 
Afbeelding invoegen
 
*****

Einduitslag klaverjassen/kruisjassen bekend
21 april 2016 
 
Op 20 april werd er voor de laatste keer gekaart.
Op deze pagina vindt u alle informatie over einduitslagen.
 
*****

Reünie Mariekeschool Orvelte
17 april 2016

Irma Smegen -dochter van voormalig schoolhoofd Geert W. Smegen- organiseert samen met haar twee zussen op zaterdag 10 september 2016 een reünie voor oud leerlingen van de Mariekeschool. 
Het voorlopige plan is om één en ander in de middag/avond te laten plaatsvinden. Exacte tijden en plaats zijn nog niet bekend. Dit is afhankelijk van het aantal opgaven. Het ligt wel in de bedoeling de reünie in Orvelte te laten plaatsvinden.

Voor opgave kunt u mailen met Irma Smegen: speeljewijs@live.nl

Wanneer u een Facebook-account heeft kunt u ook terecht op: www.facebook.com/groups/1269102413117406/?fref=ts

 

Afbeelding invoegen

 

 

*****


Nieuwe bewoners aan het Oranjekanaal
17 april 2016

In het huis waar Charles en Petra Manders naast de voormalige vlasfabriek woonden is sinds kort de familie Enting komen wonen. Nico, Harmina en hun drie kinderen.

Brazilië:
Na zijn schooltijd is Nico als begin twintiger naar Brazilië vertrokken. Hij kreeg vrij snel een aanstelling als bedrijfsleider op een landbouwbedrijf bij een Nederlandse boer. In deze tijd ontmoette hij Harmina. Harmina is geboren in een Nederlands gezin in Brazilië. De oudste twee kinderen van Nico en Harmina zijn geboren in Brazilië. 
In 1994 hebben ze besloten terug te gaan naar Nederland. Ze kwamen te wonen aan de Vonderkampen in Beilen. Doordat Nico en Harmina in 1997 grond konden kopen aan het Oranjekanaal, zijn ze samen met zijn ouders een maatschap begonnen. Zo reisde Nico dagelijks op en neer tussen Orvelte en Beilen.

De oudste dochter Angela (25), zit in de afrondende fase van haar studie Vastgoed&Makelaardij in Groningen. Nadat ze op kamers zat, woont ze inmiddels weer thuis en heeft werk gevonden bij Woonaccent Makelaars in Westerbork.
Albert (24) studeert Agrarisch ondernemerschap in de richting tuin- en akkerbouw in Dronten. Hij zit in Dronten op kamers. Wanneer vader Nico hulp nodig heeft op de boerderij kan hij op Albert rekenen.
De jongste dochter Sabine (19) studeert Bank- en verzekeringswezen aan de Hanzehogeschool in Groningen en woont aldaar op kamers.

Naast de huishouding en werkzaamheden op het akkerbouwbedrijf werkt Harmina nog part-time in de horeca bij de Protestantse Gemeente in Beilen.
De redactie wenst de familie Enting veel woonplezier in Orvelte.
 
*****

Watererfgoedroutes: Oranjekanaal 
17 april 2016
 
Charles Manders beschrijft in bijgaand artikel een kortgeleden verschenen boekje over fietsroutes rondom het Oranjekanaal.
 
Klik hier voor het volledige artikel.
 
*****

Fietsen op zaterdagavond
17 april 2016

Op initiatief van Ingrid Dolfing wordt er op 4 zaterdagavonden gefietst vanuit Orvelte. Iedereen is van harte welkom! Start om 19.45 uur bij de Schenkerij. Onderweg wordt er vaak een kopje koffie/thee gedronken. (voor eigen rekening) De routes zijn tussen de 20 en 25 kilometer zodat we rond 22.15 uur weer terug in de Schenkerij zijn.

Data:
28 mei
25 juni
30 juli
13 augustus
 
*****

Bestuurswisseling VABO
15 april 2016
 
Klik hier voor de pagina van de VABO
 
*****

Israëlische journalisten op bezoek in Orvelte
5 april 2016 
 
Op maandag 4 april bezochten 10 Israëlische journalisten Orvelte. De journalisten verblijven voor een kennismaking met Drenthe op het Hof van Saksen. Maandag was Orvelte in het programma opgenomen. De dames en heren schrijven ondermeer voor Israelische landelijke kranten en magazines. In samenwerking met Marketing Drenthe en TIP Orvelte konden de journalisten onder begeleiding van Ingrid Dolfing op steps diverse attracties worden bezocht.
Er werd ondermeer een bezoek gebracht aan de klompenmaker, Zoo-bizar, schaapskooi en het Ottenshoes. Verder stonden nog klootschieten en een lunch op het programma.
Volgens Ingrid Dolfing was het een geslaagde dag waarbij "Israel" een mooie kijk heeft gekregen op het leven in Orvelte. 

 Afbeelding invoegen                     Afbeelding invoegen 
 
*****

Heropening APPLE-museum
1 april 2016

Afbeelding invoegen
 
En jawel …. Op vrijdag 1 april heropende het nieuw ingerichte Applemuseum in Orvelte. Voorzitter van Driel opende met het tevreden gevoel van het bestuur en bij de vele vrijwilligers. Na 4 jaar hard werken kan het museum zich meten met het Apple-museum in Moskou. Daarna konden gedeputeerde van der Tuuk en wethouder Gert-Jan Bent hun waardering tonen.
 
Afbeelding invoegen
 
*****

Overlijden Piet de Rover
20 maart 2016
 
Ons bereikte het bericht van het overlijden van Piet de Rover op dinsdag 15 maart 2016. Piet de Rover is geboren op 12 april 1953 en was sinds 2011 woonachtig aan de Brugstraat. In eerste instantie woonde hij hier samen met zijn moeder totdat zij ziekelijk werd opgenomen in een verzorgingstehuis.
 
*****

De zuivelfabriek in Orvelte
16 maart 2016
 
Nagekomen:
Op 18 maart 2016 maakte RTV Drenthe nog een filmpje. Op dit filmpje komt ook Albert Hilbrands aan het woord.

RTV Drenthe
 
Onderstaand artikel was in eerste instantie bedoeld om te plaatsen in "uit de oude doos".
Maar vanwege de actualiteit en een bijdrage van Jan van Ginkel aan "uit de oude doos" plaatsen we dit artikel op deze plaats.

Binnenkort zal de zuivelfabriek in Orvelte de volgende fase van zijn bestaan ingaan. Op de overdrukken ziet u een kort overzicht van de historie vanaf de stichting in 1899 en van het programma van de heropening in 1985. 
 
Afbeelding invoegen                                               Afbeelding invoegen
Persbericht                                                     Programma 

Klik op de documenten voor leesbare versies

Lange tijd daarvoor was het pand in gebruik geweest als woning-boerderij.
Vanaf 1985 tot recent is er met een korte onderbreking kaas gemaakt door onder meer Albert Muskee en de familie Hilbrands. Maar nu is het pand voor een groot deel ontmanteld. De nieuwe exploitant is Riegiena Eefsting. Zij richt het geheel in als biologisch zuivelfabriekje waar van de melk (geleverd door Hilbrands) vele producten zullen worden gemaakt. 
Daarbij een zuivelboetiek en voorin het pand een proeflokaal met de mogelijkheid om zelf in groepsverband melkproducten te maken. 
De inventaris van het museale gedeelte wordt hoofdzakelijk ondergebracht in de schuur naast de fabriek en zal toegankelijk zijn voor het publiek.
 
Via Jan van Ginkel ontvingen wij nog een foto met daarop Albert Muskee
 
Afbeelding invoegen
Albert Muskee, gekend kaasmaker in actie.
Uit: serie Drenthe Toen en Nu, auteur Jan van Ginkel.
 
Op 16 maart 2016 verscheen ook nog een uitgebreid artikel in het Dagblad van het Noorden.
 
DVHN deel 1
DVHN deel 2
 

 
*****

Nieuwe bewoonster aan het Melkwegje
16 maart 2016

In de zuivelfabriek aan het Melkwegje is Riegiena Eefsting (Emmen, 1969) komen wonen. Naast de toekomstige bestemming als "zuivelatelier Orvelte” (zie artikel over zuivelfabriek) heeft Riegiena op de bovenverdieping een woonruimte gecreëerd. Riegiena heeft een 18-jarige zoon Bram. Bram studeert HBO-bedrijfskunde in Groningen en zit aldaar op kamers. Hij wil naast zijn studie graag in Orvelte komen om zijn moeder te helpen bij haar nieuwe uitdaging. Een aantal Orvelters kent Riegiena omdat zij samen met haar toenmalige vriend Rik Hidding  betrokken was bij de biologische boerderij "de Wenning” op het Orvelterveld. Later is Riegiena samen met Rik in Polen een biologische boerderij begonnen terwijl de boerderij op het Orvelterveld werd verpacht. De laatste 3 jaar was Riegiena woonachtig in Emmen en werkzaam bij Green Organics. Toen ze hoorde van het beschikbaar komen van het melkfabriekje in Orvelte werden enthousiaste plannen gesmeed. Riegiena houdt van koken, lezen en reizen. Ze heeft reeds vele landen bezocht en wil dat in de rustige wintermaanden graag blijven doen.
 
*****

Verhuizing Charles Manders
16 maart 2016

Onlangs is ons redactielid Charles Manders verhuisd. Charles is ondermeer actief bij de schaapskudde en de VABO. Bij het Orveltejournaal is Charles vanaf het begin betrokken. Ondanks het verhuizen naar Westerbork, heeft Charles aangegeven actief te blijven als redactielid. Wij waarderen dit zeer en wensen Charles en Petra veel woongenot in Westerbork. De woning aan het Oranjekanaal zal binnenkort door de familie Enting worden bewoond. Volgende maand zal de familie Enting zich voorstellen.
 
****

Nieuwe slagbomen op parkeerterreinen
16 maart 2016

Bij in- en uitgangen van de bezoekersparkeertereinen van Orvelte zijn onlangs nieuwe slagbomen geplaatst. Volgens Derk Vos - bestuurder van de Orvelte Poort, welke de terreinen beheert - waren de oude slagbomen aan vervanging toe. Doordat de bomen ernstig verouderd waren, bleken onderdelen nauwelijks verkrijgbaar en werd de software door de leverancier niet meer ondersteund. Bij de nieuwe bomen wordt een betaalsysteem gebruikt waarbij alleen nog met bankpasjes en creditkaarten de verschuldigde € 3,00 kan worden voldaan. Hierbij vervalt de mogelijkheid om contant te betalen.
 
Afbeelding invoegen                        Afbeelding invoegen
 
*****

Evaluatie verkeersplan
16 maart 2016
 
Van de partijen genoemd in onderstaande tekst ontvingen wij het volgende bericht:
 
Beste inwoners van Orvelte,
 
Onlangs heeft er een overleg plaats gevonden door alle belanghebbende partijen uit  Orvelte met de verkeersdeskundige van de Gemeente Midden-Drenthe om het verkeersplan Orvelte te evalueren. 
Het is gebleken dat de verandering van een inrijverbod naar een voetgangersgebied (nog) niet tot het gewenste resultaat geleid heeft. Er rijden nog steeds veel te veel mensen met de auto Orvelte in en er  wordt veel te hard gereden. Daarnaast wordt het parkeerverbod veelvuldig overtreden.De overleggroep (bestaande uit  Drents Landschap, Ondernemersvereniging, St. Orvelte Poort en de VABO) en de gemeente doen daarom een dringend beroep op alle inwoners en ondernemers inclusief hun werknemers om de ge- en verbodsborden te respecteren en zodoende de leefbaarheid voor iedereen te vergroten.  Om te voorkomen dat toeristen ongeoorloofd het dorp inrijden wordt de tekst "uitgezonderd bestemmingsverkeer” op de voetgangersgebiedborden afgeplakt en wordt er via bordjes op gewezen dat men niet op de navigatie af moet gaan maar de P-borden moet volgen.
 
*****

Zoobizar neemt Pinkenstal over
16 maart 2016

Recent heeft Iris Al - uitbater van Zoobizar - de Pinkenstal overgenomen. De naastgelegen Pinkenstal was al vele jaren de souvenirwinkel van de familie Noordhoek. De Pinkenstal zal niet in zijn huidige vorm worden doorgezet. De ruimte zal door Iris worden gebruikt om lang gekoesterde wensen uit te laten komen. De uitbreiding biedt haar ondermeer de mogelijkheid een toiletgroep te realiseren. Verder zal de ingang van Zoobizar verplaatsen en zal er een grotere ruimte ontstaan om souvenirs te verkopen. Ook wil Iris de mogelijkheid vergroten voor het houden van kinderfeestjes. Met behulp van de inzet van haar vader moet het project voor de Pasen zijn afgerond.
 
Afbeelding invoegen
Iris met haar nieuwe aanwinst: een microvarkentje

*****

Landelijke opschoondag en landelijke compostactie
8 maart 2016
 
Van de gemeente Midden Drenthe ontvingen wij informatie over de landelijke opschoondag en de landelijke compostactie. Beide evenementen vinden plaats op zaterdag 19 maart.
 
Klik hier voor:
Opschoondag
Compostactie
Poster compostactie
 
*****

Start breiclub bij het Bakkershoes
22 februari 2016 
 
Vanaf woensdag 16 maart starten wij met een breiclubje in het Bakkershoes. Want breien en haken is weer in!! Elke woensdag van 9.00 tot 11.00. Koffie met lekkernij en gezelligheid inclusief. Onder begeleiding van Alie de Jong. Wel graag opgeven van te voren. Telefoon: 06-12049496 of 0593-322525. Kosten zijn inclusief koffie met lekkernij € 5,00 per persoon.
 
*****

Laatste mogelijk gratis schaatsen in Assen!
19 februari 2016
 
Leden van ijsvereniging De Boswal krijgen morgen  ZATERDAG 20 FEBRUARI van 17.00 t/m 19.30 uur DE ALLERLAATSTE kans om op vertoon van uw lidmaatschapskaart gratis te schaatsen in De Smelt in Assen. Dit vanwege de definitieve sluiting van de Asser ijsbaan.
 
***** 

Afbeelding invoegen  
Opheffing Mariekejournaal
17 februari 2016

Omdat het Mariekejournaal is opgehouden te bestaan leek het ons goed nog één keer op bezoek te gaan bij de laatste twee redactieleden van het Mariekejournaal.
 
Zo reisde Charles Manders af naar Wildervank waar hij Hennie Pekelaer-Wolting en Corrie v.d. Berg ontmoette.
 

*****

Renovatie schuur bij Bakkershoes
17 februari 2016
 
Bij het Bakkershoes aan de Dorpsstraat wordt hard gewerkt om nog tijdig voor het seizoen de schuur te hebben gerenoveerd. Volgens uitbater Henk Schokker zal er ook een oven worden ingebouwd, zodat er in Orvelte weer ambachtelijk brood te verkrijgen zal zijn. 

 Afbeelding invoegen
 
*****

Bestuurswisseling IJvereninging de Boswal
16 februari 2016
 
Recent heeft bij ijsvereniging de Boswal een bestuurswisseling plaatsgevonden. Gert Oosting heeft de plaats van Rudie Oort ingenomen.

*****

Loussan Gritter Drents Kampioen Z1 Dressuur
14 februari 2016
 
Zaterdag 30 Januari werd in Bronneger de finale verreden van de "Drentse Kampioenschappen indoor dressuurpony’s".
Onze dorpsgenote Loussan Gritter wist met haar pony Dorado overtuigend de Drentse titel te pakken in de klasse Z1 dressuur categorie D/E, met een prachtig percentage van 65,29%.
Loussan had op voorhand brons als hoogst haalbare ingeschat gezien de sterke tegenkandidaten in deze klasse.
"Tijdens de selecties hadden we niet zo heel fijn gereden maar in de finale liep Dorado echt een superproef”, aldus een superblije Loussan die het nog steeds niet kan geloven.
Ze mag met deze titel Drenthe vertegenwoordigen op het NK dat op 5 maart in Ermelo wordt verreden.
Supporters zijn welkom, haar rubriek begint om 17.30 uur.
Loussan rijdt bij "PSV Drentse Hooglanden" en traint bij Grandprix amazone Marjan v/d Jagt in Spier.

Afbeelding invoegen
 
*****
Jan Arno Baardink viert 50ste verjaardag
5 februari 2016
 
Donderdag 4 februari zag Jan Arno Baardink Abraham. Vriendengroepen en buren hadden er veel werk van gemaakt om dit te vieren. Samen met zijn vrouw Dineke (zij was afgelopen voorjaar al 50 geworden),
zonen Tim en Wouter hebben ze er een mooie dag van gemaakt! Komende zaterdag zullen ze samen met vrienden, familie en buren een gezellig feest organiseren.
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
*****

(Her)opening Apple-museum
3 februari 2016
 
Na een periode van verbouwen opent het Apple-museum in Orvelte opnieuw haar deuren.
RTV-Drenthe ging op bezoek en maakte een hierover een artikel.
Klik hier voor het volledige artikel.
 
*****

Dag van de Drentse Familiegeschiedenis
24 januari 2016
 
Van het Drents Archief ontvingen wij de volgende uitnodiging:

U bent van harte uitgenodigd om de Dag van de Drentse Familiegeschiedenis op 30 januari in het Drents Archief bij te wonen. Het thema dit jaar is: familieberoepen en -bedrijven. 
Een dag boordevol workshops, lezingen, een informatiemarkt, presentaties van ervaren genealogen en een kijkje achter de schermen in de schatkamer van het Drents Archief. 
Suzanna Jansen vertelt over de zin van familieonderzoek en Albertha Wielsma spreekt over Drentse familiebedrijven. Drie oude  familiebedrijven presenteren zich deze dag met hun bedrijfsgeschiedenis èn met lekkere hapjes.
De Dag van de Drentse Familiegeschiedenis is op zaterdag 30 januari van 10.30-16.30 uur in het Drents Archief in Assen. De toegang is gratis.
www.drentsarchief.nl
 
*****

Verslag nieuwjaarsvisite
19 januari 2016
 
Op de pagina van de VABO vindt u een verslag van de nieuwjaarsvisite.
 
***** 

De Kerkuil
14 januari 2016
 
Deze maand een bijdrage van Lidwien Chorus over de kerkuil in Orvelte. Lidwien schrijft deze stukjes ook voor het IVN-blad Midden Drenthe. Klik hier voor de volledige bijdrage.
 
*****

Gesprek reclassering Nederland
14 januari 2016
 
Orvelters zien vaak de blauwe busjes van Reclassering Nederland met daarin een aantal werkgestraften voorbijkomen. De werkgestraften houden zich bezig met diverse klussen in en rondom Orvelte. Tijd voor een gesprek over de achtergronden. Klik hier voor het volledige document.
 
*****

Het houdt niet op aan het Oranjekanaal!  
13 januari 2016 
 
Afbeelding invoegen
 

10 Januari, zeven uur in de ochtend. Plotseling een 
hels kabaal aan het Oranjekanaal: een kettingzaag en een luide bel maken de hele buurt wakker. Nou ja, de meeste buren waren al op en maakten de enige die nog sliep, Roel Peeters, wakker om hem, met zijn 50e verjaardag, te feliciteren. Als verrassing verzorgden zij een ontbijt met champagne voor hem en zijn gezin. Zelf aten ze natuurlijk ook lekker mee. 
 
’s Avonds om zeven uur kwamen de buren nog een keer, maar nu voor een borrel! Tijdens deze gezellige bijeenkomst werd Roel onderworpen aan een test over zijn inburgering (als Belg) in Drenthe. Uiteindelijk slaagde hij met de hakken over de sloot en spraken de buren de wens uit dat hij hier nog heel lang mag blijven wonen.
 
             Afbeelding invoegen
 
*****
 
 Cursisten tentoonstelling in "Atelier Ruimte voor kunst"
13 januari 2016
 
Van Marijke van der Meij ontvingen wij het volgende bericht:

Op zaterdag 23 en zondag 24 januari wordt er een cursistententoonstelling gehouden in "Atelier Ruimte voor kunst". U bent van harte uitgenodigd tussen 13.00 en 17.00 uur om werken te bekijken die het afgelopen najaar zijn geschilderd tijdens de schildercursussen. Deze werken zijn ontstaan naar aanleiding van opdrachten. U krijgt zo een idee van de werkwijze in een schildercursus en de persoonlijke, orginele, creatieve uitvoering door de verschillende schilders! 
In februari beginnen de teken- en schildercursussen weer aan de Coehoorn 4. 
Voor uitgebreide informatie zie: www.ruimtevoorkunst.nl 
 
*****

Bram de Does overleden
5 januari 2016
 
Vandaag ontvingen wij het bericht van het overlijden van Bram de Does.
Dhr. de Does was de laatste jaren woonachtig op het Orvelterveld nummer 4.
Via deze link een uitgebreid artikel dat op 4 januari in het NRC verscheen.
 
*****